Κάλεσμα Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων Ιατρών




Καλούμε σε συνάντηση στις 30/8/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8 το απόγευμα, στην Πλατεία Μερκούρη, Ανω Πετράλωνα, Αθήνα.


Θέμα συζήτησης: Η αυθαίρετη και επικίνδυνη διαχείρηση της απόφασης του ΣτΕ και της Νομοθετικής Ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας και τις Νομαρχίες.


Καλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα, 2/8/2010 και ώρα 19:00, προκειμένου να συζητήσουμε τη Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά τους ειδικευόμενους Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσιατρικής.

Για όσους ενδιαφέρονται, η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα), καθώς, λόγω καλοκαιριού, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποια αίθουσα.

Κατόπιν της Συνέλευσης στις 19/7/1010, αποφασίστηκε συνάντηση τριών αντιπροσώπων
τηνΤρίτη 20/7/2010 στις 12.30 με την Υπουργό ή αρμόδιο αντιπρόσωπο και κατάθεση κειμένου με τις προτάσεις της Ανοικτής Πρωτοβουλίας, όπως αυτές αποφασίστηκαν κατά την ανωτέρω συνέλευση.

Συνέλευση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας

Δευτέρα, 19/07/2010 στις 19.00

Γραφεία ΟΕΝΓΕ, Μάρνης 30

Θέματα:

1) ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας
2) συζήτηση για τη διεύρυνση των προτάσεων προς το Υπουργείο Υγείας κ
3) προγραματισμό νέας παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας,εντός της επόμενης εβδομάδος.

Πέμπτη 22 Ιουλίου 2010

Ενημερωτικό 22/7/10, μετά την συνέντευξη της κας Ξενογιαννακοπούλου.

Σήμερα, η κα Ξενογιαννακοπούλου, Υπουργός Υγείας, έδωσε συνέντευξη στην πρωινή εκπομπή του Σκαι «Πρώτη γραμμή». Σε ερώτηση του δημοσιογράφου κου Οικονόμου, σε σχέση με το θέμα των ειδικευομένων, απάντησε ότι, η αδικία έχει αρθεί, μερικώς, με ρύθμιση στο νομοσχέδιο που ψηφίστηκε! Και επίσης είπε ότι το θέμα αυτό προέκυψε από ένα νομοθετικό κενό που είχε δημιουργήσει η προηγούμενη κυβέρνηση, χωρίς να κάνει καμία αναφορά στην ευθύνη του υπουργείου επί της δικής της θητείας, το οποίο είναι αυτό που εφάρμοσε την απόφαση του Συμβουλίου Επικρατείας με τέτοιο τρόπο, ώστε 900 ειδικευόμενοι να είναι στον αέρα για ένα μήνα.
Μετά από τρείς ώρες προσπάθειας για τηλεφωνική επικοινωνία με το Υπουργείο προκειμένου να επιβεβαιωθούν οι εξαγγελίες της κας Ξενογιαννακοπούλου, κανένας δεν ήξερε τίποτα, το Γραφείο Ειδικευομένων δεν ήταν ενήμερο για τη ρύθμιση ή έστω για την πρόθεση μίας ρύθμισης και ο Διευθυντής της Υπουργού, καθώς και ο Διευθυντής Γραφείου Νομικών Προσώπων αρνούνταν να μιλήσουν προφασιζόμενοι απουσία από το γραφείο ή ενασχόληση με άλλες σοβαρότερες δραστηριότητες.
Μετά από συνεχείς παραπομπές από το Γραφείο ειδικευομένων, στο Υπουργικό Γραφείο, από εκεί στο Γραφείο Νομικών Προσώπων, από εκεί στο Υπουργικό Γραφείο και από κει πάλι στο Γραφείο ειδικευομένων και πάλι στο γραφείο της Υπουργού, κανένας δεν ήξερε τίποτα, και αυτοί που ίσως γνωρίζανε, Διευθυντής Υπουργού κος Τσοπανίδης, Διευθυντής Νομικών Προσώπων κος Πραβάκος, δε δεχόταν να μιλήσουν. Η κα Ξενογιαννακοπούλου, θεώρησε ότι μπορεί να καθησυχάσει τον Ελληνικό Λαό ότι όλα βαίνουν καλώς και ότι η δικαιοσύνη έχει αποκαταστηθεί. Ποιος θα ενημερώσει όλους αυτούς που αδικούνται?? Και ποια είναι η υπευθυνότητα που υπερασπίζεται η κα Υπουργός, όταν οι συνεργάτες της δεν αναλαμβάνουν καμία ευθύνη?
Τέλος, στο Γραφείο ειδικευομένων εκτός Αττικής, μας είπανε ότι πρόκειται άμεσα με ΦΕΚ να περάσει η πρόταση κάποιων συναδέλφων μας για ενιαία τοποθέτηση, συναδέλφων μας που δε συνδικαλίζονται , αλλά παρόλα αυτά έχουν την ευχέρεια συνάντησης με το Υπουργείο και τους υπεύθυνούς του εκάστοτε γραφείου, όταν η Ανοιχτή Πρωτοβουλία όλο αυτό το διάστημα έχει προσπαθήσει πολύ για μία συνάντηση μ΄ αυτούς τους υπεύθυνους, που ξαφνικά εξαφανίζονται, όταν εμφανίζεται η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ειδικευομένων Ιατρών.
Ελπίζουμε, κάποια στιγμή να ενημερώσουνε και τους ενδιαφερόμενους για το τί σκοπεύουν να κάνουν και τον τρόπο με τον οποίο θα πραγματοποιήσουν τα σχέδια τους καθώς, ξέρετε, κα Υπουργέ και κύριοι συνάδελφοι, πρόκειται για τις ζωές μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου