Κάλεσμα Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων Ιατρών




Καλούμε σε συνάντηση στις 30/8/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8 το απόγευμα, στην Πλατεία Μερκούρη, Ανω Πετράλωνα, Αθήνα.


Θέμα συζήτησης: Η αυθαίρετη και επικίνδυνη διαχείρηση της απόφασης του ΣτΕ και της Νομοθετικής Ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας και τις Νομαρχίες.


Καλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα, 2/8/2010 και ώρα 19:00, προκειμένου να συζητήσουμε τη Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά τους ειδικευόμενους Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσιατρικής.

Για όσους ενδιαφέρονται, η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα), καθώς, λόγω καλοκαιριού, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποια αίθουσα.

Κατόπιν της Συνέλευσης στις 19/7/1010, αποφασίστηκε συνάντηση τριών αντιπροσώπων
τηνΤρίτη 20/7/2010 στις 12.30 με την Υπουργό ή αρμόδιο αντιπρόσωπο και κατάθεση κειμένου με τις προτάσεις της Ανοικτής Πρωτοβουλίας, όπως αυτές αποφασίστηκαν κατά την ανωτέρω συνέλευση.

Συνέλευση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας

Δευτέρα, 19/07/2010 στις 19.00

Γραφεία ΟΕΝΓΕ, Μάρνης 30

Θέματα:

1) ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας
2) συζήτηση για τη διεύρυνση των προτάσεων προς το Υπουργείο Υγείας κ
3) προγραματισμό νέας παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας,εντός της επόμενης εβδομάδος.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Παρέμβαση ΙΣΑ

ΠΡΟΣ
Υπουργό κα. Μαρυλίζα Ξενογιαννακοπούλου
Υπουργείο Υγείας, Πρόνοιας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
Αριστοτέλους 17, Αθήνα

Αθήνα 1-7-2010
Α.Π.
Αξιότιμη κυρία Υπουργέ,

Έχουμε γίνει αποδέκτες πολλών διαμαρτυριών από ιατρούς – μέλη μας, ειδικευόμενους στην Ψυχιατρική και Παιδοψυχιατρική, σχετικά με την αιφνίδια διακοπή του διορισμού τους στο δεύτερο προκαταρκτικό στάδιο της ειδικότητας, αλλά και στο τελευταίο στάδιο αυτής. Εξ όσων πληροφορούμαστε, λόγω της έκδοσης της απόφαση 38/2010 του ΣτΕ με την οποία ακυρώθηκε τμήμα της Υ.Α. με αριθμό Υ10δ/οικ.38059/07, πάγωσαν όλοι οι διορισμοί, ακόμα και αυτοί που αφορούσαν το δεύτερο προκαταρκτικό στάδιο, και οι οποίοι ουσιαστικά δεν επηρεάζονται με την ακύρωση της ως άνω υπουργικής απόφασης (βλ. σχετικά και έγγραφο με αρ. πρωτ. σας Υ10δ/οικ.68417).

Παρά τις δυσκολίες που αντιμετωπίζουν οι αρμόδιες υπηρεσίες του Υπουργείου, δεδομένης της υποχρέωσης ανασύνταξης των σειρών αναμονής, είναι όμως απόλυτα επιβεβλημένο να προστατευθούν οι ειδικευόμενοι που μετά από χρόνια αναμονής έφτασαν στο κρίσιμο σημείο του διορισμού και αιφνιδίως μετατίθεται η έναρξη των επόμενων σταδίων της ειδικότητας κατά 7-10 χρόνια μετά.

Η χωρίς διάκριση εφαρμογή αυτής της απόφασης, αποτελεί καταδίκη και «εγκληματική ενέργεια» σε βάρος των θιγόμενων γιατρών.

Στα πλαίσια αυτά ζητάμε να διαχωριστούν άμεσα οι περιπτώσεις των διορισμών που εκκρεμούν και να ολοκληρωθεί άμεσα η διαδικασία για τους ιατρούς, των οποίων ο διορισμός αφορά τα επόμενα τμήματα και κατ’ ουσία δεν θίγεται από την απόφαση του ΣτΕ.

Περαιτέρω, επιβάλλεται με τη συμβολή των Ιατρικών Συλλόγων, των αντίστοιχων επιστημονικών εταιρειών και εκπροσώπων των ειδικευομένων, να αναζητηθεί άμεσα οριστική λύση, που θα υπερκεράσει τα υφιστάμενα προβλήματα και θα ομαλοποιήσει την κατάσταση.

Επιβάλλονται άμεσες ενέργειες σας για την επίλυση του προβλήματος που έχει προκύψει και κρατά εν αδίκω σε ομηρία νέους γιατρούς.


ΓΙΑ ΤΟ Δ.Σ. ΤΟΥ Ι.Σ.Α.
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ Ο ΓΕΝΙΚΟΣ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑΣ

ΣΩΤΗΡΙΟΣ ΡΗΓΑΚΗΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΕΛΕΥΘΕΡΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου