Κάλεσμα Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων Ιατρών




Καλούμε σε συνάντηση στις 30/8/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8 το απόγευμα, στην Πλατεία Μερκούρη, Ανω Πετράλωνα, Αθήνα.


Θέμα συζήτησης: Η αυθαίρετη και επικίνδυνη διαχείρηση της απόφασης του ΣτΕ και της Νομοθετικής Ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας και τις Νομαρχίες.


Καλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα, 2/8/2010 και ώρα 19:00, προκειμένου να συζητήσουμε τη Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά τους ειδικευόμενους Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσιατρικής.

Για όσους ενδιαφέρονται, η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα), καθώς, λόγω καλοκαιριού, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποια αίθουσα.

Κατόπιν της Συνέλευσης στις 19/7/1010, αποφασίστηκε συνάντηση τριών αντιπροσώπων
τηνΤρίτη 20/7/2010 στις 12.30 με την Υπουργό ή αρμόδιο αντιπρόσωπο και κατάθεση κειμένου με τις προτάσεις της Ανοικτής Πρωτοβουλίας, όπως αυτές αποφασίστηκαν κατά την ανωτέρω συνέλευση.

Συνέλευση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας

Δευτέρα, 19/07/2010 στις 19.00

Γραφεία ΟΕΝΓΕ, Μάρνης 30

Θέματα:

1) ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας
2) συζήτηση για τη διεύρυνση των προτάσεων προς το Υπουργείο Υγείας κ
3) προγραματισμό νέας παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας,εντός της επόμενης εβδομάδος.

Τρίτη 20 Ιουλίου 2010

Πρόταση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων Ιατρών

Προς Υπουργό Υγείας

Η Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ειδευομένων Ιατρών δημιούργηθηκε μετά την δυσμενή εφαρμογή της απόφασης του 38/2010 του ΣτΕ, για την ανασύνταξη των πινάκων αναμονής στις ειδικότητες της Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης.
Κοινό αίτημα των όλων των μελών της Πρωτοβουλίας είναι η άμεση αποφυγή μιας άδικης και αποσπασματικής εφαρμογής της απόφασης 38/2010 του ΣτΕ από τις διοικητικές πράξεις του Υπουργείου και πιο συγκεκριμένα την υπ΄ αριθμόν Υ10δ/ οικ.68417 επείγουσα ανακοίνωση του Υπουργείου Υγείας.
Πιστεύουμε πως μια αδικία είναι απαράδεκτο να επιδιώκεται να διορθώθει με μια άλλη αδικία. Μετά το πρώτο πλήγμα της αυθαίρετα εφαρμοζόμενης ρύθμισης του τότε υπουργού Γιαννόπουλου το 2007, κάθε ειδικευόμενος έκανε επιλογές, επαγγελματικές και προσωπικές, βασιζόμενος στις υπάρχουσες διατάξεις κι έτσι διαμορφώθηκαν τα επόμενα τρία χρόνια οι υπάρχουσες λίστες αναμονής.
Πρόσφατα, το Υπουργείο έστειλε αιφνιδίως προς τις Νομαρχίες την οδηγία για άμεση εφαρμογή της απόφασης του 38/2010 του ΣτΕ, χωρίς κανένα προηγούμενο διάλογο με το σώμα των ειδικευομένων, δημιουργώντας ένα δεύτερο κύκλο αδικιών εις βάρων άλλων ειδικευόμενων. Ο μόνος τρόπος για να εφαρμοστεί στο ακέραιο η απόφαση 38/2010 του ΣτΕ θα ήταν να αναιρεθούν όλοι οι υπάρχοντες διορισμοί μετά την ρύθμιση Γιαννόπουλου. Καθώς είναι προφανές πως κάτι τέτοιο είναι ανέφικτο χρειάζεται διακοπή της διαδικασίας και αναθεώρηση του τρόπου διευθέτησης του ζητήματος.
Για τους παραπάνω λόγους η Ανοικτή Επιτροπή Ειδικευομένων έχει ζήτησει επανειλημμένα και συνεχίζει να ζήτα συνάντηση με την Υπουργό για ανοικτό διάλογο πάνω στο θέμα αυτό.
Η πρόταση μας είναι να παραμείνουν οι λίστες αναμονής ως είχαν κατά την ημερομηνία κοινοποίησης εφαρμογής της απόφασης του ΣτΕ στις κατά τόπους Νομαρχίες (9/6/10). Παράλληλα, με ρύθμιση διορισμού τους ως υπεράριθμων να γίνει σεβαστό το σκέλος της απόφασης του ΣτΕ που αφορά στους 7 προσφεύγοντες.
.


Ανοιχτή Πρωτοβουλία Ειδικευομένων Ιατρών

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου