Κάλεσμα Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων Ιατρών




Καλούμε σε συνάντηση στις 30/8/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8 το απόγευμα, στην Πλατεία Μερκούρη, Ανω Πετράλωνα, Αθήνα.


Θέμα συζήτησης: Η αυθαίρετη και επικίνδυνη διαχείρηση της απόφασης του ΣτΕ και της Νομοθετικής Ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας και τις Νομαρχίες.


Καλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα, 2/8/2010 και ώρα 19:00, προκειμένου να συζητήσουμε τη Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά τους ειδικευόμενους Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσιατρικής.

Για όσους ενδιαφέρονται, η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα), καθώς, λόγω καλοκαιριού, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποια αίθουσα.

Κατόπιν της Συνέλευσης στις 19/7/1010, αποφασίστηκε συνάντηση τριών αντιπροσώπων
τηνΤρίτη 20/7/2010 στις 12.30 με την Υπουργό ή αρμόδιο αντιπρόσωπο και κατάθεση κειμένου με τις προτάσεις της Ανοικτής Πρωτοβουλίας, όπως αυτές αποφασίστηκαν κατά την ανωτέρω συνέλευση.

Συνέλευση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας

Δευτέρα, 19/07/2010 στις 19.00

Γραφεία ΟΕΝΓΕ, Μάρνης 30

Θέματα:

1) ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας
2) συζήτηση για τη διεύρυνση των προτάσεων προς το Υπουργείο Υγείας κ
3) προγραματισμό νέας παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας,εντός της επόμενης εβδομάδος.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Ενημερωτικό Παράστασης Διαμαρτυρίας Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων Ιατρών

Σήμερα, Πέμπτη 15.07.2010, πραγματοποιήθηκε η παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων Ιατρών. Το Υπουργείο ήταν ενήμερο για τη σημερινή παράσταση, καθώς και για το αίτημα ακρόασης από την Υπουργό Υγείας κα Ξενογιαννακοπούλου.

Ζητήσαμε άμεσα να δούμε την Υπουργό. Καθώς η Υπουργός έλειπε, ζητήσαμε ακρόαση από την Υφυπουργό, η οποία έφυγε από το Υπουργείο χωρίς να μπορέσει να μας δει!

Μετά από συνεχή πίεση δέχτηκε να μας δει ο Διευθυντής της Υπουργού, κος Τσοπανίδης. Στη συνέχεια και κατόπιν συλλογικής απόφασης των ειδικευομένων Ιατρών που ήταν εκεί, ανέβηκαν στον κο Τσοπανίδη εκπρόσωποι προκειμένου να ζητήσουν ραντεβού με την Υπουργό. Ο ίδιος δε δεσμεύτηκε για την υλοποίηση της συνάντησης παρά τον επείγοντα χαρακτήρα του ζητήματος.
Είπε, ωστόσο, ότι γίνεται προσπάθεια άμεσης επίλυσης του θέματος των ειδικευομένων και ότι η δυσκολία επίλυσης είναι θέμα του νομικού συμβουλίου .
Λόγω της άμεσης, κατά τα λεγόμενα του κου Τσοπανίδη, διευθέτησης του θέματος και προκειμένου να εκπροσωπηθούν οι ειδικευόμενοι πριν από τη λήψη της απόφασης του Υπουργείου, οι ειδικευόμενοι Ιατροί, που παρευρέθηκαν στην παράσταση διαμαρτυρίας, αποφάσισαν:

α) τηλ. επικοινωνία για ραντεβού με την Υπουργό Υγείας κα Ξενογιαννακοπόυλου και
β) νέα συνάντηση της Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων τη Δευτέρα, ώρα 7 το απόγευμα, στα γραφεία της ΟΕΝΓΕ (Μάρνης 30).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου