Κάλεσμα Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων Ιατρών




Καλούμε σε συνάντηση στις 30/8/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8 το απόγευμα, στην Πλατεία Μερκούρη, Ανω Πετράλωνα, Αθήνα.


Θέμα συζήτησης: Η αυθαίρετη και επικίνδυνη διαχείρηση της απόφασης του ΣτΕ και της Νομοθετικής Ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας και τις Νομαρχίες.


Καλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα, 2/8/2010 και ώρα 19:00, προκειμένου να συζητήσουμε τη Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά τους ειδικευόμενους Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσιατρικής.

Για όσους ενδιαφέρονται, η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα), καθώς, λόγω καλοκαιριού, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποια αίθουσα.

Κατόπιν της Συνέλευσης στις 19/7/1010, αποφασίστηκε συνάντηση τριών αντιπροσώπων
τηνΤρίτη 20/7/2010 στις 12.30 με την Υπουργό ή αρμόδιο αντιπρόσωπο και κατάθεση κειμένου με τις προτάσεις της Ανοικτής Πρωτοβουλίας, όπως αυτές αποφασίστηκαν κατά την ανωτέρω συνέλευση.

Συνέλευση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας

Δευτέρα, 19/07/2010 στις 19.00

Γραφεία ΟΕΝΓΕ, Μάρνης 30

Θέματα:

1) ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας
2) συζήτηση για τη διεύρυνση των προτάσεων προς το Υπουργείο Υγείας κ
3) προγραματισμό νέας παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας,εντός της επόμενης εβδομάδος.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Σχετικά με την υποβολή αιτήσεων στις ειδικότητες Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσικής Ιατρικής (ΟΕΝΓΕ)

01/07/2010

Η ΟΕΝΓΕ κινήθηκε εξαρχής ώστε να αντιμετωπιστεί το σοβαρό ζήτημα ανασύνταξης των καταλόγων προτεραιότητας στις Διευθύνσεις Υγείας των Νομαρχιών, το οποίο ανέκυψε εξαιτίας της απόφασης του ΣτΕ και του εγγράφου που επακολούθησε από το Υπουργείο Υγείας.

Δυστυχώς, επειδή πρόκειται για απόφαση Ανωτάτου Δικαστηρίου, τα περιθώρια διευθέτησης είναι περιορισμένα και η μόνη λύση που μπορεί να δοθεί είναι πολιτική.

Θέσαμε λοιόν το ζήτημα στην πολιτική ηγεσία του Υπ. Υγείας και ζητήσαμε να μην υπάρξουν επιπτώσεις στους ήδη εγγεγραμμένους σε λίστες συναδέλφους. Μάλιστα διαβιβάσαμε γνωμοδοτικό σημείωμα του δικηγόρου παρ΄ Αρείω Πάγω κ. Μιχαήλ στο οποίο προτείνεται η εξής νομική διευθέτηση:

1.- να γίνει σεβαστή η απόφαση του ΣτΕ στο σκέλος που αφορά στους 7 προσφεύγοντες.

2.- να δοθεί μεταβατικός χρόνος προσαρμογής ενός έτους κατά τη διάρκεια του οποίου δεν θα υπάρξει καμιά αλλαγή στους καταλόγους προτεραιότητας των Νομαρχιών

3.- Η απόφαση του ΣτΕ να ισχύσει μετά τη μεταβατική περίοδο και να αφορά σε κάθε νέα αίτηση ειδικότητας.

Το θέμα αντιμετωπίστηκε κατ΄ αρχήν θετικά από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου, χωρίς όμως μέχρι στιγμής να έχει υπάρξει χειροπιαστό αποτέλεσμα.

Ο υπογράφων, επειδή κατανοεί το σοβαρότατο πρόβλημα που αντιμετωπίζουν οι εν λόγω συνάδελφοι, επαναφέρει καθημερινά το ζήτημα και σε περίπτωση που υπάρξει ανακοινώσιμη εξέλιξη θα αναρτήσουμε σχετικό σημείωμα στο Ygeianet.

Συναδελφικά

Δημήτρης Βαρνάβας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου