Κάλεσμα Ανοιχτής Πρωτοβουλίας Ειδικευομένων Ιατρών




Καλούμε σε συνάντηση στις 30/8/2010, ημέρα Δευτέρα και ώρα 8 το απόγευμα, στην Πλατεία Μερκούρη, Ανω Πετράλωνα, Αθήνα.


Θέμα συζήτησης: Η αυθαίρετη και επικίνδυνη διαχείρηση της απόφασης του ΣτΕ και της Νομοθετικής Ρύθμισης από το Υπουργείο Υγείας και τις Νομαρχίες.


Καλούμε σε συνάντηση τη Δευτέρα, 2/8/2010 και ώρα 19:00, προκειμένου να συζητήσουμε τη Νομοθετική Ρύθμιση που αφορά τους ειδικευόμενους Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσιατρικής.

Για όσους ενδιαφέρονται, η συνάντηση θα γίνει στην πλατεία Μερκούρη (Άνω Πετράλωνα), καθώς, λόγω καλοκαιριού, είναι δύσκολο να βρεθεί κάποια αίθουσα.

Κατόπιν της Συνέλευσης στις 19/7/1010, αποφασίστηκε συνάντηση τριών αντιπροσώπων
τηνΤρίτη 20/7/2010 στις 12.30 με την Υπουργό ή αρμόδιο αντιπρόσωπο και κατάθεση κειμένου με τις προτάσεις της Ανοικτής Πρωτοβουλίας, όπως αυτές αποφασίστηκαν κατά την ανωτέρω συνέλευση.

Συνέλευση Ανοιχτής Πρωτοβουλίας

Δευτέρα, 19/07/2010 στις 19.00

Γραφεία ΟΕΝΓΕ, Μάρνης 30

Θέματα:

1) ενημέρωση για την παράσταση διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας
2) συζήτηση για τη διεύρυνση των προτάσεων προς το Υπουργείο Υγείας κ
3) προγραματισμό νέας παράστασης διαμαρτυρίας στο Υπουργείο Υγείας,εντός της επόμενης εβδομάδος.

Παρασκευή 16 Ιουλίου 2010

Εγκύκλιος προς Νομαρχίες βάση της απόφασης του ΣτΕ

ΕΞ.ΕΠΕΙΓΟΝ – ΜΕ ΑΠΟΔΕΙΞΗ


ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ
ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ
ΓΕΝΙΚΗ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΥΓΕΙΑΣ
ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΡΟΣΩΠΙΚΟΥ Ν.Π.
ΤΜΗΜΑ Δ΄ Αθήνα, 9 - 6 - 2010

Αρ.Πρωτ.Υ10δ/οικ.68417
Ταχ. Δ/νση : Αριστοτέλους 17
Ταχ. Κώδικας: 101 87
Πληροφορίες:
Τηλέφωνο : 5232.821/115,116
ΠΡΟΣ:
Ως ο Πίνακας Διανομής



ΘΕΜΑ: Σχετικά με την εφαρμογή της με αρ.38/2010 απόφασης του Σ.τ.Ε.

Σχετ: Το με αρ.Υ10δ/οικ.61440/25-5-10 έγγραφό μας.


Σε συνέχεια του ανωτέρω σχετικού, σας διαβιβάζουμε φωτοαντίγραφο της υπ’ αριθ. 38/2010 απόφασης του Σ.τ.Ε. και παρακαλούμε για την άμεση και πιστή εφαρμογή της σύμφωνα με το αναφερόμενο στο σκεπτικό μέρος της δικαστικής απόφασης.

Με δεδομένο ότι με την προαναφερόμενη απόφαση του Σ.τ.Ε. ακυρώνεται η παράγραφος 2 της αρ. Υ10δ/οικ.38059/07(ΦΕΚ 433/Β΄/07) Υπ. Απόφασης που αφορά στον τρόπο υποβολής αιτήσεων για τις ιατρικές ειδικότητες που απαιτούνται περισσότερα των δύο (2) σταδίων ειδίκευσης, η υποβολή των αιτήσεων θα γίνεται πλέον σύμφωνα με τα ισχύοντα προ της αποφάσεως αυτής. Δηλαδή, σύμφωνα με την Α9γ/38800/98 Υπ. Καν. Απόφαση, μετά την τοποθέτηση του γιατρού σε ένα στάδιο ειδίκευσης, θα υποβάλλει αίτηση για το επόμενο, ώστε να εκκρεμεί μία αίτηση για μία ειδικότητα και για ένα νοσοκομείο.

Μετά τα παραπάνω θα πρέπει να ανασυντάξετε τις σειρές προτεραιότητας, στις ειδικότητες Ψυχιατρικής, Νευρολογίας, Παιδοψυχιατρικής και Φυσικής Ιατρικής και Αποκατάστασης των αιτήσεων που υπεβλήθησαν στην υπηρεσία σας από 28-3-07, ημερομηνία έκδοσης και ισχύος της ακυρωθείσας απόφασης.

Για την ανασύνταξη των σειρών θα πρέπει

α) να ακυρωθούν οι αιτήσεις για ειδίκευση των γιατρών που εκκρεμούν για το τελευταίο (κύριο) στάδιο των ειδικοτήτων, όσων γιατρών δεν έχουν τοποθετηθεί στο δεύτερο προκαταρκτικό αυτών (τρίτο για την Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση).

β) οι αιτήσεις, που εκκρεμούν για το τελευταίο στάδιο της ειδικότητας και οι γιατροί έχουν τοποθετηθεί στο 2ο προκαταρκτικό στάδιο αυτής (στο 3ο προκαταρκτικό για την Φ.Ι.& Α.) θα καταχωρηθούν με την ημερομηνία της απόφασης τοποθέτησής τους.

γ) ειδικότερα για την Φυσική Ιατρική και Αποκατάσταση, για τα στάδια της Ορθοπαιδικής και Νευρολογίας, στην περίπτωση που οι γιατροί δεν έχουν ξεκινήσει άσκηση σε κανένα από αυτά, θα πρέπει οι ίδιοι να επιλέξουν ποια εκ των δύο αιτήσεων θα παραμείνει σε ισχύ.

Μέχρι την ολοκλήρωση της ανωτέρω διαδικασίας, θα είμαστε σε άμεση και συνεχή επαφή για την παροχή εκ μέρους μας οιασδήποτε πληροφορίας, είτε για τυχόν κενά που θα προκύψουν κατά την επεξεργασία των στοιχείων από την υπηρεσία σας, είτε για την
διασταύρωση στοιχείων από αυτά που υπάρχουν στην υπηρεσία μας και αυτών που μας απεστάλησαν από όλες τις Νομαρχιακές Αυτοδιοικήσεις μετά το ανωτέρω σχετικό έγγραφό μας.

Συν: (1)


Η ΠΡΟΪΣΤΑΜΕΝΗ
ΤΗΣ ΓΕΝ. Δ/ΝΣΗΣ ΥΓΕΙΑΣ


Δ. ΤΣΑΓΔΗ

Θεωρήθηκε για την ακρίβεια
Ο Προϊστάμενος Γραμματείας

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου